Masseria

Home » Masseria

Heb je altijd al eens willen overnachten in een traditionele boerderij in Italië? Overnacht dan eens in een landelijke masseria. Deze traditionele boerderijen vind je voornamelijk in het zuiden van Italië, in de regio Puglia en op het eiland Sicilië. Masseria zijn perfect voor een kleinschalige vakantie in Italië. Je geniet er van veel rust, een prachtige omgeving en alle ruimte om je heen. Verwonder jezelf aan de prachtige omgeving en geniet van een Italiaans wijntje terwijl de zon onder gaat. Ontdek hier alles wat je wil weten over deze landelijke accommodaties in Italië.

Wat is een masseria?

Masseria werden oorspronkelijk gebouwd als boerderijen en landgoederen in de 16e tot 18e eeuw. Maar het waren geen gewone boerderijen. Ze werden vooral gebruikt voor de opslag van vee, voer en gewassen. Daarom zijn ze te herkennen aan de hoge muren eromheen. Die dienden vroeger ter bescherming. Waar vroeger complete boerenfamilies woonden en werkten op een masseria, worden ze tegenwoordig gebruikt als bed & breakfast of unieke kleinschalige accommodatie.


Populaire bestemmingen met mooie masseria


Waarom overnachten in een masseria?

Een overnachting in een Italiaanse masseria is een bijzondere ervaring. Dat heeft alles te maken met de architectuur en de inrichting. Die is heel kenmerkend en mooi, met dikke muren van kalk- of tufsteen, gewelfde plafonds en grote binnenplaatsen met waterputten en citrusbomen. De traditionele masseria van vroeger zijn gerestaureerd tot unieke vakantieverblijven, restaurants en kleinschalige bed & breakfasts. Waar jij kunt overnachten!

Een landelijk verblijf in Italië

De historische gebouwen van de masserie zijn rijk aan cultuur en geschiedenis. Overnachten in een masseria geeft je daarom de uitgelezen kans om te ervaren hoe het was om in een traditionele boerderij te leven. Dit terwijl je er geniet van moderne voorzieningen en comfort. De meeste masserie vind je op afgelegen locaties in Italië, omgeven met uitgestrekte landbouwgronden, wijn- of olijfgaarden. Geniet hier van de natuurlijke schoonheid van het platteland, alle rust en veel ruimte om je heen. Klinkt als een heerlijke plek toch?

Geniet er van culinaire hoogstandjes

Veel masseria zijn of waren vroeger betrokken bij de landbouw- en voedselproductie. Daarom bieden veel masserie de mogelijkheid om er te genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen. De meeste masserie beschikken dan ook over een uitstekend restaurant waar je kan smullen van zelfgemaakte pasta, verse groenten en fruit en natuurlijk de beroemde olijfolie en wijn uit de regio.

Waar vind ik de beste masseria?

De beste masseria vind je in het zuiden van Italië, in de regio Puglia en op het eiland Sicilië. Je vindt ze op de meest afgelegen plekken in het Italiaanse achterland, ver weg van de drukte. Daarom kan je er uitstekend genieten van een authentieke en landelijke ervaring. Met een wijntje in je hand, een schitterend uitzicht op de natuur en het geluid van tjirpende krekels op de achtergrond kom je hier volledig tot rust.

Ontdek de leukste masseria voor jouw vakantie

Wil jij ook genieten van de landelijke levensstijl in Italië? Proeven van lokale gerechten en heerlijke wijnen? En meer te weten komen over de traditionele landbouwmethoden van vroeger? Ontdek dan de mooiste masseria voor jouw vakantie in Italië. Meer tips nodig voor jouw reis? Bekijk dan alle landelijke accommodaties in Italië via onze partners:

  • Bekijk de mooiste vakantiehuizen in Italië via Eliza was here (altijd inclusief huurauto!).
  • &Olives Travel is een ervaren specialist met unieke landelijke accommodaties in Italië.
  • Bij TUI kan je terecht voor een uitgebreid aanbod aan kleinschalige accommodaties.
  • Ontdek de mooiste agriturismo en masseria in Italië via de Vakantiediscounter.

Unieke vakanties, weg van de massa