Snorkelen Curaçao: de 7 mooiste plekken om te snorkelen!

Home » Kleinschalige hotels Nederlandse Antillen » Kleinschalige hotels Curaçao » Snorkelen Curaçao: de 7 mooiste plekken om te snorkelen!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan wil je vast meer weten over de mooiste plekken om te snorkelen! Want, hoe leuk is het om tijdens je vakantie lekker rond te dobberen in het water en kleurrijke vissen en koraalsoorten te spotten? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste locaties zijn op Curaçao om te snorkelen. Dus leg je snorkel maar vast klaar, want deze 7 plekken wil je absoluut niet missen tijdens je vakantie op Curaçao:

#1 Klein Curaçao: de beste plek om te snorkelen!

Je moet er wat voor over hebben, want Klein Curaçao bereik je niet zomaar. Met de boot vaar je in zo’n 1,5 tot 2 uur naar dit onbewoonde eiland ten zuidoosten van Curaçao. Maar we beloven je dat het de moeite waard is! Klein Curaçao staat bekend als één van de beste plekken om te snorkelen op Curaçao. Dat komt omdat je er voor de kustlijn vele verschillende soorten vissen kunt spotten in het heldere zeewater. Wie weet spot je er wel een zeeschildpad. En met een beetje geluk kan je tijdens de boottocht ernaartoe zelfs dolfijnen voorbij zien zwemmen. Klein Curaçao is niet alleen een fijne plek om te snorkelen. Je kan er ook in alle rust genieten aan mooie stranden.

Schildpad aan het zwemmen in zee tijdens het snorkelen op Curaçao
Schildpad aan het zwemmen in zee

#2 Snorkelen op Curaçao bij het strand Playa Porto Marie

Helder water, een prachtig strand én een mooi snorkelgebied. Als je aankomt bij Playa Porto Marie lijkt het net alsof je in een film bent beland. Zo mooi is deze plek. Je kunt hier de hele dag ronddobberen in het water, want er zwemmen veel kleurrijke vissen zoals de Franse keizersvis en de papegaaivis. Vooral bij de steiger heb je veel kans om verschillende vissen te spotten. En kijk tijdens het snorkelen ook eens naar boven. Daar zie je de trompetvis regelmatig zwemmen aan de oppervlakte. Tijdens het snorkelen bij Playa Porto Marie moet je niet gek opkijken als je in de verte ineens 2 varkens voorbij ziet zwemmen. Deze snorkelplek op Curaçao grenst namelijk aan een mooi natuurgebied, waar de varkens Woody en Willy wonen.

Vanaf het strand van Playa Porto Marie hoef je niet ver de zee in te lopen om de mooie vissen en koralen te spotten. Zo kan je na aankomst direct beginnen met snorkelen. En wil je daarna even uitrusten? Dan bevind je je op één van de mooiste stranden van Curaçao.

#3 Snorkelspot Playa Lagun op Curaçao

Deze snorkelspot op Curaçao is één van mijn persoonlijke favorieten. En dat komt mede doordat deze baai omgeven is met mooie kliffen. Vanaf het strand kan je daarom hele leuke foto’s schieten. Bij de rotswanden kan je tijdens het snorkelen veel bijzondere vissen tegenkomen. Zo worden er regelmatig groene murenes gespot tussen de spleten van de rotsen. Ook staat deze snorkelplek op Curaçao bekend als één van de beste plekken om schildpadden te spotten.

» Hoteltip bij Playa Lagun: Bahia Apartments & Diving

#4 Playa Kenapa Grandi oftewel de Grote Knip

De Grote Knip is een heerlijke plek om jouw dag door te brengen. Niet alleen komen hier regelmatig toeristen. Ook lokale inwoners van Curaçao zoeken elkaar hier graag op voor gezelligheid, om samen te eten en te genieten van mooie zonsondergangen. In het helderblauwe water kan je lekker zwemmen en eindeloos snorkelen. Je vind er een uitgestrekt rif met prachtige ‘Elkhorn’ koralen en sponzen en je hebt er een goede kans om schildpadden te spotten. Bij de steiger verkopen de vissers hun dagelijkse vangst. Voordat ze die verkopen, maken ze die eerst schoon. En doordat de restjes in zee worden gegooid, zwemmen hier regelmatig schildpadden op zoek naar eten. Ga hier dus vooral naartoe in de ochtend, zodat je de meeste kans hebt om de schildpadden te spotten bij de Grote Knip.

Het strand bij de Grote Knip op Curaçao  - één van de beste plekken om te snorkelen op Curaçao
Het strand bij de Grote Knip op Curaçao

#5 Must-see snorkelplek op Curaçao: het wrak bij Tugboat

Bij Tugboat Beach is jaren geleden een sleepboot gezonken. En dat biedt een geweldige setting om te duiken of te snorkelen. Het wrak is namelijk een thuis geworden voor verschillende kleurrijke vissen en bijzondere sponzen. De boot ligt op zo’n 5 meter diepte in zee en is vanaf de oppervlakte (tijdens het snorkelen) goed zichtbaar. Maar wil je de boot van dichterbij bewonderen? Duik dan een aantal meter naar beneden zodat je het onderwaterleven van dichtbij kunt bestuderen. Deze snorkelplek op Curaçao kun je makkelijk combineren met een stranddag. Jan Thiel Beach ligt vlakbij Tugboat Beach.

» Hoteltip in Jan Thiel Baai: TIME TO SMILE Chogogo Resort Curaçao

#6 Snorkelen bij de Blauwe Kamer van Curaçao

Als je wil gaan snorkelen bij de Blauwe Kamer op Curaçao is het goed om je eerst te verdiepen in de bereikbaarheid. Deze unieke snorkelplek op Curaçao is namelijk lastig te bereiken. Je kunt erheen wandelen in zo’n 25 minuten, maar je moet hierbij ook een stuk klimmen via een rotswand. Daarom zou ik je aanraden om de watertaxi te nemen of om een georganiseerde excursie te boeken. Eenmaal aangekomen bij de plek, kan je via een opening in de rotsen de Blauwe Kamer bereiken. Hiervoor moet je wel even een stukje kopje onder zwemmen. Als je eenmaal binnen bent, dan wacht er een groot spektakel op je. De grot wordt met een blauwe gloed verlicht, door het zonlicht wat via het water naar binnen kaatst. Heel bijzonder om te zien! Tijdens het snorkelen in de grot kun je veel vissen spotten en grote scholen tegenkomen die schuilen bij de rotsen.

#7 Cas Abou Beach: snorkelen en relaxen op Curaçao

We zijn aangekomen bij de laatste must-see snorkelplek op Curaçao: Cas Abou Beach. Als je aankomt, beginnen je ogen direct te glunderen. Dit witte strand is werkelijk een paradijs. En dat is niet zo gek, want het behoort volgens National Geographic tot één van de 21 beste stranden ter wereld. Tijdens het snorkelen kom je hier grote papegaaivissen, paling en andere tropische vissen. Cas Abou Beach is een heerlijke plek om te relaxen en om te snorkelen op Curaçao.

» Hoteltip vlakbij Cas Abou Beach: Flamingo Park

De mooiste hotels voor jouw vakantie naar Curaçao!

Heb jij nog geen geschikt verblijf gevonden voor jouw vakantie naar Curaçao? Dan ontdek je via onze partners de leukste boutique hotels, kleinschalige bungalows en luxe all inclusive resorts op Curaçao. Boek nu alvast jouw vakantie en profiteer van hoge vroegboekkorting. Die kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Neem alvast een kijkje bij onze partners en laat zo’n snorkelvakantie op Curaçao niet aan je voorbij gaan!

  • Bekijk de mooiste all inclusive vakanties en luxe zonvakanties naar Curaçao via TUI.
  • Bij Vakantiediscounter vind je een uitgebreid aanbod aan accommodaties op Curaçao! 
  • Ontdek de leukste zonvakanties inclusief huurauto naar Curaçao via By June.
  • Bekijk alle scherpe aanbiedingen naar Curaçao van Corendon.