Snorkelen op de Malediven: de beste snorkel- en duikplekken!

Home » Kleinschalige hotels Malediven » Snorkelen op de Malediven: de beste snorkel- en duikplekken!

Welkom op de Malediven: de ultieme vakantiebestemming voor duikers en snorkelaars! Waar je kunt zwemmen met de majestueuze walvishaai en waar je verbluffende koraalriffen kunt ontdekken. In ons nieuwste artikel nemen we je mee op reis naar de beste duik- en snorkelplekken op de Malediven. Of je nu een ervaren duiker bent of voor de eerste keer wil genieten van een spectaculaire snorkel-sensatie. In deze reisgids kom je alles te weten over de beste plekken om te duiken en snorkelen op de Malediven. Trek je flippers aan, zet je duikbril op en laat je meevoeren naar de rijke onderwaterwereld met verborgen schatten en tropische vissoorten!

De beste snorkelplekken op de Malediven

De Malediven hebben tal van geweldige snorkelplekken met fascinerende koraalriffen die zowel beginnende als ervaren snorkelaars zullen bekoren. Dit zijn enkele van de beste snorkelspots op de Malediven:

Snorkelen bij Hanifaru Bay in Baa Atol

Hanifaru Bay is een UNESCO-biosfeerreservaat én een bekende hotspot voor het spotten van mantaroggen en walvishaaien. Vooral tijdens het regenseizoen heb je hier een grote kans om deze bijzondere zeedieren te bewonderen. Deze snorkellocatie ligt op ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Malé, en is vanuit omliggende resorts goed te bereiken. Dit beschermde marinegebied in de Malediven trekt al jaren veel aandacht van duikers en snorkelaars van over de hele wereld, die dromen van het zwemmen met walvishaaien.

» Hoteltip in Baa Atol: Reethi Beach Resort

Schildpad gespot tijdens het snorkelen op de Malediven
Schildpad gespot tijdens het snorkelen op de Malediven

Ontdek de kleurrijke koraalriffen bij Ari Atol

Ari Atol is een eilandengroep die bekend staat om haar prachtige koraalriffen en een verscheidenheid aan zeedieren, waaronder schildpadden, rifhaaien en manta’s. Je vindt hier een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, een rijk zeeleven en de perfecte faciliteiten om snorkelen tot een onvergetelijke ervaring te maken. Of je nu net begint, of al een ervaren snorkelaar of duiker bent. Het Ari Atol bestaat uit verschillende eilanden, die behoren tot de mooiste plekken van de Malediven om te snorkelen en duiken.

Maaya Thila is een van de beroemdste duik- en snorkellocaties in de Malediven, en is gelegen in het Ari Atol. Je vindt hier een overvloed aan zeeleven, waaronder rifhaaien, barracuda’s en indrukwekkende blauw- en paarsgekleurde koralen. De plek wordt vaak genoemd in lijstjes met de beste duikbestemmingen ter wereld. En dat is niet gek, want de onderwaterwereld zal je hier versteld doen staan.

» Hoteltip in Noord Ari Atol: Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

De azuurblauwe zee en een klein eiland met resort op de Malediven om te snorkelen
De azuurblauwe zee en een klein eiland met resort op de Malediven om te snorkelen

Verken de rijke onderwaterwereld bij Zuid Male Atol

Zuid Male Atoll is een groep eilanden ten zuiden van het Noord Male Atol, en gescheiden door het Vaadhoo Kandu kanaal. De eilanden in dit gebied, bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie op de Malediven: prachtige stranden, talrijke watersportfaciliteiten, luxe resorts en een schitterend onderwaterleven. Ontdek de prachtige koraalriffen en kristalheldere wateren bij Olhuveli Island of spot schildpadden bij Fihalhohi Island. Vanaf Biyadhoo Island heb je gemakkelijk toegang tot het koraalrif met een breed scala aan vissen en ander zeeleven. Een andere mooie plek om te snorkelen is bij Guraidhoo Island. Hier vind je geweldige riffen met kleurrijke vissoorten.

» Hoteltip in Zuid Male Atol: Embudu Village

Goed om te weten, is dat de Malediven uit honderden eilanden bestaan. Elk eiland biedt een unieke snorkelervaring. Of je nu kiest voor een van de locaties hierboven, of voor een ander eiland. Laat je adviseren door lokale duik- en snorkelexperts over de beste snorkelplekken in de buurt van jouw resort.

De beste tijd om te snorkelen en duiken op de Malediven

Het droge seizoen, wat loopt van november tot maart, is de beste periode om te snorkelen en duiken op de Malediven. De lucht is dan helder, er valt minder regen en het zicht onder water is uitstekend. Daarom zijn deze maanden perfect voor het spotten van grote zeedieren, zoals de walvishaaien en mantaroggen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Hoewel er in deze periode meer regen valt, kan het zicht onder water nog steeds goed zijn. In deze periode heb je vooral veel kans om hamerhaaien te spotten. Een bijkomend voordeel van reizen in het regenseizoen zijn de prijzen. Het regenseizoen valt namelijk samen met het laagseizoen, en prijzen voor accommodaties en activiteiten liggen in deze periode dan ook een stuk lager als in het hoogseizoen.

» Hoteltip in Baa Atol: Dreamland The Unique Sea & Lake Resort

Duiken en snorkelen op de Malediven met tropische vissen
Duiken op de Malediven met tropische vissen

Is snorkelen op de Malediven gevaarlijk?

Nee, snorkelen op de Malediven is niet gevaarlijk. Wel zijn er, net zoals bij elke andere watersportactiviteit, enkele voorzorgsmaatregelen die je moet treffen. Zo is het belangrijk om het koraal niet aan te raken en rekening te houden met de stroming, vooral wanneer je in open water gaat snorkelen of duiken. Sterke stromingen kunnen je namelijk ver meesleuren in zee. Daarom is het belangrijk om om onder begeleiding van een ervaren gids te snorkelen of duiken. Wil je toch liever alleen snorkelen? Kies dan voor veilige lagunes of beschutte baaien. Hier kun je rustig op eigen houtje de rijke onderwaterwereld verkennen.

Zwemmen er haaien rond de Malediven?

Ja, in de wateren rond de Malediven komen verschillende soorten haaien voor. Gelukkig zijn de meeste van deze haaiensoorten niet gevaarlijk voor mensen. De meeste haaien die er zwemmen vormen dan ook geen bedreiging voor duikers en snorkelaars. Enkele van de haaiensoorten die je kunt tegenkomen zijn rifhaaien, ‘nurse’ sharks en walvishaaien. De walvishaai is de grootste vissoort ter wereld en veel duikers komen dan ook speciaal naar de Malediven toe om te zwemmen met deze majestueuze dieren. Wil jij toch liever dichter bij huis snorkelen? Bekijk dan de mooiste snorkelplekken in Europa.

De indrukwekkende walvishaai tijdens het snorkelen en duiken op de Malediven
De indrukwekkende walvishaai tijdens het snorkelen en duiken op de Malediven

Duiken op de Malediven: wat zijn de kosten?

De kosten van duiken en snorkelen op de Malediven zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het seizoen en het type duik- of snorkelpakket dat je kiest. Over het algemeen staan de Malediven bekend als luxe bestemming, dus verwacht dat de prijzen aan de hogere kant liggen ten opzichte van andere duikbestemmingen. Gemiddeld genomen kun je verwachten dat een duik- of snorkeltrip op de Malediven ergens tussen de € 50 en € 200 (of zelfs meer) per persoon per dag kost, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Ontdek de beste plekken om te snorkelen op de Malediven!

Met een overvloed aan mooie snorkelplekken, adembenemende koralen en tropische vissoorten vormen de Malediven een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Of je nu voor het eerst de sensatie van het snorkelen wilt ervaren, of wanneer je komt om te snorkelen op de Malediven met de walvishaai. Mauritius biedt voor iedereen wat wils. Verwonder jezelf aan de tropische onderwaterwereld en kies uit de beste hotels voor jouw vakantie naar de Malediven. Ontdek direct het volledige aanbod aan luxe resorts via onze partners:

  • Bij TUI vind je een uitgebreid aanbod aan luxe hotels en resorts op de Malediven.
  • Ontdek de beste hotels op de Malediven voor jouw reis via de Vakantiediscounter.