Hoe lang van tevoren op vliegveld?

Home » FAQ » Hoe lang van tevoren op vliegveld?

Hoe laat moet je op het vliegveld zijn?

Yes, je vertrekt binnenkort op vakantie. Maar hoe lang van tevoren moet je op het vliegveld zijn? In het algemeen wordt voor vluchten binnen Europa een richtlijn van 2 uur aangehouden en voor verre reizen 3 uur. Maar de exacte adviestijd hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Zo zijn niet alle luchthavens even groot en moet je rekening houden met drukke vakantieperiodes. Bekijk hieronder de adviestijden voor de meest populaire vertrekluchthavens.

Hoe lang van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn?

Hoe laat moet ik aanwezig zijn op Amsterdam Schiphol?

In het algemeen adviseert Schiphol Airport om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor verre vluchten. In populaire vakantieperiodes kan het echter vrij druk zijn op de luchthaven. Controleer daarom de verwachte drukte voor jouw vertrekdag via de website van Amsterdam Schiphol. Zo kan je snel schakelen en extra vroeg vertrekken bij een piekdag in het hoogseizoen.

Hoe lang van tevoren op vliegveld Eindhoven?

Eindhoven Airport is een relatief kleine luchthaven en biedt voornamelijk vluchten binnen Europa aan. De luchthaven adviseert vakantiegangers om 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Zo heb je genoeg tijd om in te checken, om je bagage af te geven en voor de securitycheck. Goed om te weten bij een vroege vlucht vanaf Eindhoven: de luchthaven is pas geopend vanaf 04.30u in de ochtend.

Hoe laat moet ik op Rotterdam the Hague Airport aanwezig zijn?

Vlieg je vanaf Rotterdam en wil je weten hoe lang van tevoren je op vliegveld Rotterdam moet zijn? Rotterdam the Hague Airport adviseert je om 2 uur voor vertrek van je vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven. Op de parkeerterreinen bij de luchthaven kan het druk zijn. Daarom is het slim om jouw parkeerplaats bij Rotterdam vooraf te reserveren.

Hoe lang van tevoren moet ik op vliegveld Düsseldorf zijn?

Düsseldorf Airport behoort tot de grotere luchthavens van Duitsland. Daarom is het advies om minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij vluchten binnen Europa en 3 uur bij vluchten naar verre bestemmingen. In populaire vakanties is het raadzaam om eerder te vertrekken. Dan kunnen er langere rijen staan bij de incheckbalies en bij de securitycheck.

Ik vlieg vanaf Weeze Airport, hoe laat moet ik er zijn?

Weeze Airport adviseert reizigers om 2 uur voor vertrek van de vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven. Deze kleine luchthaven in Duitsland wordt nog wel eens verward met Düsseldorf Airport. Dat komt doordat Ryanair nog wel eens de term Düsseldorf-Weeze aangeeft bij vluchten met vertrek vanaf Weeze. Airport Weeze is echter een stuk kleiner als Düsseldorf Airport en ligt op zo’n 75 kilometer afstand.

Twijfel je vanaf welke luchthaven je vliegt? Dan is dit makkelijk te herkennen aan de airline code op je vliegticket; DUS staat voor Düsseldorf en NRN staat voor Weeze. Waarom NRN? Omdat Weeze vroeger de naam Niederrhein hanteerde. Die naam is echter aangepast naar Weeze, maar de afkorting NRN is hetzelfde gebleven.

Hoe lang van tevoren op het vliegveld zijn met alleen handbagage?

Reis je alleen met handbagage en ben je al online ingecheckt voor je vlucht? Dan hoef je niet meer langs de incheckbalie op de luchthaven. Je kan dan direct aansluiten in de rij voor de securitycheck. Daar scan je de barcode van je instapkaart, en vervolgens kan je doorlopen naar de gate. Maar hoe laat moet je dan op de luchthaven zijn wanneer je alleen reist met handbagage? Daar is jammer genoeg geen eenduidig antwoord op te geven. Dat komt omdat de gates voor vluchten op verschillende tijden open gaan, meestal tussen de 30 en 60 minuten voor vertrek. Omdat je ook nog langs de securitycheck moet, raden wij je aan om in ieder geval altijd minimaal 1,5 uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Voor verre vluchten adviseren wij je om minimaal 2,5 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Op tijd op de luchthaven zijn, blijft je eigen verantwoordelijkheid. Om stress te voorkomen is het daarom beter om iets eerder te vertrekken. Zo heb je ook nog even tijd om langs het toilet te gaan, om je flesje water te vullen of om een broodje of kopje koffie te kopen bij de kiosk. Staat jouw vertrekluchthaven hier niet tussen? Controleer dan zelf de adviestijden op de website van jouw vertrekluchthaven. Wij wensen je alvast een goede vlucht toe!


Goed voorbereid op reis: heb je overal aan gedacht?


100% onafhankelijk advies

Doordat wij samenwerken met verschillende partners, ontvang je altijd een onafhankelijk advies.

Veilig & vertrouwd

Ga met een veilig gevoel op reis; al onze partners zijn lid van erkende brancheverenigingen zoals ANVR.

Bespaar tijd

Het grootste zoekwerk is al voor je gedaan. Bespaar tijd met het zoeken naar jouw ideale vakantieadres!