De beste surf spots op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om haar mooie stranden en uitstekende surf spots. Heb jij al ervaring met surfen of wil je dit juist leren? Dan biedt het eiland genoeg mogelijkheden voor beginners en ervaren surfers. Sommige surfspots op Fuerteventura kunnen uitdagend zijn, maar er zijn genoeg plekken waar je ook kunt leren surfen. Zo vind je verspreid over het eiland verschillende surfscholen en plaatsen waar je een surfboard kan huren. Benieuwd waar je die kunt vinden? Lees dan snel verder en ontdek meer tips over surfen op Fuerteventura.

Waar kan je het beste surfen op Fuerteventura?

Het eiland Fuerteventura is een waar paradijs voor surfliefhebbers. Ontdek hier de beste surfspots; van El Cotillo tot aan Playa de Sotavento. Plan jouw surfavontuur op dit mooie eiland van de Canarische Eilanden en geniet van eindeloze surfsessies. Of je nu voor het eerst op een surfplank staat of al jaren ervaring hebt. De beste surfplekken voor beginners en ervaren surfers hebben wij voor je op een rij gezet.

Surfer de golven aan het trotseren op een mooie surf spot in Fuerteventura
Windsurfen op Fuerteventura

De beste surf spots op Fuerteventura voor beginners

El Cotillo is een populaire surfspot aan de noordwestkust van Fuerteventura. Het heeft verschillende stranden met diverse breaks die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde surfers. De golven zijn hier meestal consistent en er zijn verschillende surfscholen en verhuurwinkels beschikbaar. Zo kan je hier uitstekend leren surfen of zelf een surfplank huren. Verzekerd zijn van een plekje? Boek dan nu alvast jouw surfles in El Cotillo onder begeleiding van een professionele surfer.

» Hoteltip in El Cotillo: Cotillo House

Een andere populaire plek voor beginnende surfers is bij de badplaats Corralejo. Deze levendige stad aan de noordoostkust van Fuerteventura biedt verschillende surfmogelijkheden. De bekendste surfplek in de omgeving is Flag Beach. Hier vind je golven voor zowel beginners als meer ervaren surfers. Ook zijn er enkele puntbreaks en rifbreaks in de buurt. Wil jij in een ontspannen omgeving leren hoe te surfen? Dan is Playa de Esquinzo een aanrader. Dit afgelegen strand ligt aan de zuidoostkust van het eiland en biedt rustige surfomstandigheden. Daarom is het een goede plek voor beginnende surfers. Tijdens een surfles in Corralejo leer je meer over de golven, stromingen en hoe je goed op je board kunt blijven staan.

» Hoteltip in Corralejo: H10 Ocean Dunas

Leren surfen op een van de beste surf spots voor beginners op Fuerteventura
Leren surfen op Fuerteventura

Surf spots op Fuerteventura voor ervaren surfers

Heb jij al ervaring met surfen? Trotseer dan eens de golven bij Playa Blanca. Deze levendige badplaats is gelegen aan de zuidkust van het eiland Fuerteventura. Je vindt hier een prachtig strand met uitdagende golven voor ervaren surfers. De wind en de zee kunnen behoorlijk krachtig zijn in Playa Blanca. Dus het is belangrijk om ervaring te hebben voordat je hier gaat surfen.

» Hoteltip in Playa Blanca: Palmeras Garden

Wat is de beste periode om te gaan surfen op Fuerteventura?

De Canarische Eilanden, en dus ook Fuerteventura, staan bekend om hun aangename klimaat. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan je dan ook uitstekend surfen op Fuerteventura. ’s Zomers is het er vaak zonnig en liggen de temperaturen wat hoger. De golven zijn dan vaak wat kleiner, waardoor het de perfecte periode is voor beginnende surfers. De wintermaanden op Fuerteventura zijn heel mild met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden. In deze periode zijn de golven op hun best; groter van omvang en meer krachtige breaks. Daarom is de winter ideaal voor ervaren surfers.

Wat zijn de beste kitesurf spots op Fuerteventura?

Wil jij liever kitesurfen? Playa de Sotavento behoort tot de beste kitesurf spots op Fuerteventura. Je vindt deze plek aan de zuidoostkust van het eiland. Playa de Sotavento is een populaire plek voor windsurfers en kitesurfers vanwege de sterke windomstandigheden. De lange stranden en constante wind maken het heel geschikt voor kitesurfen.

» Hoteltip vlakbij Playa de Sotavento: Innside by Melia

Kite- en windsurfers op één van de beste surf spots op Fuerteventura
Kite- en windsurfers op Fuerteventura

Belangrijk om te weten voordat je gaat surfen op Fuerteventura

Het is belangrijk om je eigen surfervaring realistisch te beoordelen voordat je de golven gaat trotseren. Sommige surfplekken op Fuerteventura kunnen namelijk erg uitdagend zijn. Daarom is het belangrijk om voldoende ervaring te hebben. Naast ervaring zijn er nog andere elementen die van invloed zijn op je surfsessie; de weersomstandigheden, de getijden en stromingen.

Het weer kan een grote invloed hebben op de surfomstandigheden. De wind, golfhoogte en swellrichting zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Controleer daarom altijd de weersvoorspellingen voordat je op je surfplank stapt. Let hierbij ook op waarschuwingen van lokale autoriteiten en surfscholen in de omgeving. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de getijden en stromingen op de plekken waar je wil gaan surfen. Getijden kunnen namelijk van invloed zijn op de grootte en kwaliteit van de golven, terwijl sterke stromingen gevaarlijk kunnen zijn.

Tip: maak ook eens een praatje met lokale surfers of instructeurs. Zij bieden waardevolle kennis over de beste surfplekken en tijden om te gaan surfen op Fuerteventura. Ook kunnen zij je informeren met specifieke tips en waarschuwingen.

Ontdek de beste hotels voor jouw surfvakantie op Fuerteventura!

Veiligheid moet altijd je hoogste prioriteit zijn bij het surfen. Zorg er daarom voor dat je met een vertrouwd gevoel je surfplank op stapt. Heb je nog niet genoeg ervaring? Dan is het raadzaam om een hotel uit te kiezen vlak bij een surfschool. Heb je al meer ervaring? Dan kan je ook een auto huren waarmee je verschillende surfplekken op Fuerteventura kunt ontdekken. Maar je kunt ook overnachten in een luxe boutique hotel op Fuerteventura. Het complete aanbod met de beste hotels voor jouw surfvakantie op Fuerteventura ontdek je via onze partners:

  • Ontdek de beste hotels en appartementen voor jouw surfvakantie via TUI.
  • Bekijk alle accommodaties op Fuerteventura van de Vakantiediscounter.
  • Bij Sunweb vind je een ruim aanbod met luxe hotels en resorts op Fuerteventura.
  • Boek jouw surfvakantie naar Fuerteventura inclusief huurauto via By June of Eliza was here.
  • &Olives Travel is een ervaren specialist met rustige hotels op Fuerteventura.
  • De beste last minute deals en aanbiedingen naar Fuerteventura ontdek je via Corendon.